24 november 2010

Guzaarish

Foto: Flickr (user: 143 to you)

Her om dagen var jeg på kino med en venninne for å se Sanjay Leela Bhansalis nye film Guzaarish. Helt fra første scene ble jeg trollbundet og ble sittende igjen en god stund etter at rulleteksten begynte å rulle. Jeg vil ikke gå så langt som å si at det var de beste to timene i livet mitt, men det skal mye til (for en jente i allefall) å ikke like den. Guzaarish er alt en film skal være, den er fargerik, den er underholdende, den er spørrende, den er trist, kontroversiell og ikke minst samfunnsrelevant, og det beste av alt; det er bollywood!

For de som ikke kjenner til SLB har han tidligere produsert Khamoshi: The Musical, Hum Dil De Chuke Sanam, Devdas, Black og Saawariya. Bollywoodkjennere flest har et forhold til disse filmene, og dermed er SLB er kjent navn.

Først og fremst er Guzaarish en fryd for øyne og ører. En fantastisk bruk av farger og lys er sjelden å finne i bollywood filmer. Spesielt imponert ble jeg over kvaliteten på filmen rent teknisk. Fantastiske farger, fantastisk lys og ikke minst opptikken var tydelig merkbar annerledes enn brukt tidligere. Aishwarya var nydelig selv med hundre millioner porer og bleket ansikthår. 

Skuespillet er i sin egen klasse, i tillegg til hovedpersonene gjorde Shernaz Patel en utrolig performance.  Det er helt tydelig at Hrithik er verdig av en pris for sin rolle.  Selv gjennom trailerne og teaserne til filmen får man en anelse av de skjulte følelserne gjennom hans øyne. Ingen kunne spilt den rollen bedre! 

Og musikken? Ubeskrivelig vakker! SLB har selv laget musikken til Guzaarish. Jeg føler ofte at sountracken er bedre å høre, enn å se på skjerm, men med Guzaarish blir man tatt med på en musikalsk reise gjennom handlingen, nei, det er ingen musikal, men musikken er så utrolig godt implementert i filmen at man får lyst å se filmen igjen for å re-oppleve stemningen, eller som Taran Adarsh sier i sin review: "In fact, for the very first time, I felt that I was not hearing the background score, I was feeling it."

Har du fremdeles ikke fått sett den? fortvil ikke, nå har Cinema Bollywood fått ordnet med ekstravisninger i en hel uke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar