20 november 2011

Aunty Spesial: Stekte potetsandwich

Disse potetsandwichene har vært en favoritt hos Alam familien opp gjennom årene, og lages vanligvis til helgefrokost/lunsj. I følge svigermor orker man flere skiver av disse, sammenlignet med "vanlige" skiver.


Til 6 porsjoner trengs det:

1 brød, helst loff
5 poteter, kokt og skrelt
3 egg, lett pisket
1/2 løk, finhakket
1ts salt
1/2 ts sort pepper
1/4-1/2 ts rød chilipulver
En klype sitronpepper
Ca 2 ss hakket frisk koriander
Raps/eller solsikkeolje til steking




Fremgangsmåte:

Skjær potetene i terninger og ha dem over i en middels stor bolle. Ha løk, krydder og urtene oppi og bland godt, gjerne med gaffel/potetmoser. Til slutt har du eggene oppi og rører til det blir en fast masse.

Denne massen smøres i et tykt lag på brødskivene og stekes i panne med den smurte massen ned. Stekes på middels varme i 2-3 min, eller til ønsket gylden/brun farge.

Smaker godt med te, men kan også nytes med jus eller melk.


Om du vil ha en Juv-vri på denne retten, bytt ut koriander med spisskummen, oljen byttes til meierismør, og skivene kan stekes på begge sider. Har ikke prøvd det enda, men kan tenke meg at det blir en uimotståelig skorpe.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar