25 november 2007

Design2 (Silketrykk)


Hey folks! Tenkte å skrive litt om hva jeg driver med nå... Denne gangen kunne vi velge mellom Visuelle Kunstfag2 (grafikk), Visuelle Kunstfag3 (Skulptur) og Design2 (Silketrykk). Igjen hadde jeg lyst på alle, men endte med å velge Design2.

Motiv laget av svulmepasta (Anne Marit Mellum) Foto: Juveriya Bhutta


Vi har hatt 4 workshops;

(1) Rammetrykk (serigrafi)
Hvordan lage åpne rammer og rammer for serigrafi (motiv herdet med fotoemulsjon) Hvis du ikke har vært borti det før vil du kanskje ikke skjønne hva jeg mener så jeg kommer til å skrive igjen når jeg har litt bedre tid.

(2) Reaktive farger VS Pigmentfarger (3)
De reaktive fargene trekker seg inn i fibrene i stoffet og blir der, dvs de er vaske og gniekte, mens pigmentfargene legger seg oppå fibrene og er derfor ikke like vaske og gniekte som reaktive fargene. Bindemiddelet i pigmentfargene er lim og vil derfor være litt "stivere" i følelsen.

(4) Overføringsteknikker Diverse foto og motivoverføringer med tekstillim, lynol, utbrenning av fibre, etsing av farger, svulming og metallisk effekt

Jeg håper på å komme tilbake med mer så snart jeg får tid...

3 kommentarer:

  1. Heisann!
    Havnet på den fine bloggen din da jeg googlet "svulmepasta" - og tar sjangsen: kanskje du har et tips til hvor man kan få tak i det?
    Ha en fin dag!
    Ann Rita

    SvarSlett
  2. Hei, du får tak i svulmepasta hos Spektrum i Danmark. Sjekk deres hjemmeside her: http://www.spektrumtextil.dk/oldsite/omspektruma.html. Ellers har jeg en uåpnet krukke (250g) om du vil ha den. Pris 120,- Send meg en mail på juvbhutta@gmail.com om du er interessert :)

    SvarSlett
  3. Interessant med reaktive fargar. Veit du om ei nettside eller ei annan plass eg kan finna ut meir om det?
    Har du eit tips til ein god og rimeleg forhandlar av silketrykkutstyr på nett?

    SvarSlett